Hatha Yoga, dit zijn de basis oefeningen

yoga-basis-hatha

Wat zijn eigenlijk de beste Hatha Yoga poses voor beginners? Wij, als ervaren beoefenaars en instructeurs van Hatha Yoga, hebben een uitgebreide lijst samengesteld met de meest effectieve en toegankelijke poses voor beginners.

Deze poses zullen niet alleen het lichaam versterken en flexibiliteit vergroten, maar ook innerlijke rust en welzijn bevorderen. Laten we meteen beginnen met het verkennen van deze verheffende wereld van Hatha Yoga.

1. Bergpose (Tadasana)

De Bergpose, of Tadasana, is de basis van alle staande houdingen in Hatha Yoga. Sta rechtop met uw voeten samen, en uw armen rusten langs uw lichaam. Deze houding helpt bij het verbeteren van de houding, balans en concentratie.

2. Neerwaartse Hond (Adho Mukha Svanasana)

De Neerwaartse Hond is een uitstekende pose om de rug te strekken en de spieren van de benen te versterken. Begin in een plankpositie en duw uw heupen omhoog en naar achteren, zodat uw lichaam een omgekeerde V-vorm vormt.

 

3. Kat-Koe Houding (Marjaryasana-Bitilasana)

De Kat-Koe Houding is geweldig voor het verbeteren van de flexibiliteit van de wervelkolom. Wissel af tussen het hol maken van de rug (koe) en het buigen van de rug (kat) terwijl u inademt en uitademt.

4. Kindhouding (Balasana)

De Kindhouding is een ontspannende pose die stress verlicht en de lage rug strekt. Laat uw lichaam rusten met uw billen op uw hielen en uw armen naar voren uitgestrekt.

5. Zonnegroet (Surya Namaskar)

De Zonnegroet is een reeks van twaalf houdingen die uw hele lichaam opwarmen en energie geven. Het is een geweldige manier om uw dag te beginnen of om een yogasessie af te sluiten.

6. Krijger I (Virabhadrasana I)

Krijger I is een krachtige houding die de benen versterkt en de focus verbetert. Sta met één been naar voren en het andere naar achteren, buig het voorste been en hef uw armen boven uw hoofd.

7. Cobrahouding (Bhujangasana)

De Cobrahouding opent de borst en versterkt de rugspieren. Lig op uw buik, plaats uw handen naast uw schouders en til uw bovenlichaam omhoog.

8. Vlinderhouding (Baddha Konasana)

De Vlinderhouding helpt bij het strekken van de heupen en verlicht spanning in de onderrug. Zit met je voetzolen tegen elkaar en laat je knieën naar buiten vallen.

9. Ontspanning (Savasana)

Eindig elke yogasessie met de Ontspanning, waarbij u plat op uw rug ligt en uw lichaam volledig ontspant. Dit helpt bij het integreren van de voordelen van jou praktijk.

Verbeter je fysieke en mentale welzijn

Met deze uitgebreide lijst van Hatha Yoga poses voor beginners, kan je jou yogareis beginnen en je fysieke en mentale welzijn verbeteren. Vergeet niet om elke houding langzaam en bewust uit te voeren, en luister altijd naar uw lichaam. Blijf consistent oefenen en je zult al snel de voordelen van Hatha Yoga ervaren.

Als je meer diepgaande begeleiding nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een gekwalificeerde yoga-instructeur. Namens ons team wensen wij jou veel succes en harmonie op de yoga-reis. Blijf gezond en in balans!