De yoga retreat van Linda en Anita

vriendinnen-retreat-yoga

De zon was nog maar net op toen Linda en Anita hun tassen in de kofferbak van de auto legden. Ze hadden allebei het gevoel dat ze een pauze nodig hadden van de dagelijkse sleur en besloten een weekje weg te boeken naar een yoga retreat.

Ze hadden gehoord over deze speciale plek in Spanje in de regio Valencia waar men kon mediteren, yoga kon beoefenen en volledig kon ontspannen, weg van de drukte van het stadsleven. En dat allemaal bij VIPretreats.

Rust en ruimte

Het idee van verse berglucht, rustgevende geluiden en een serene omgeving sprak beide vrouwen enorm aan.

Toen ze bij het retreat aankwamen, werden ze welkom geheten door de vriendelijke Juan. Ze kregen een rondleiding door het complex, dat omringd was door een weelderige groene omgeving. En waar alleen de vogels te horen waren. 

Meditatie bij zonsopgang

De dagen begonnen vroeg met een meditatiesessie bij zonsopgang, gevolgd door een reeks yoga-oefeningen.

Na de lunch, die voornamelijk bestond uit biologische en vegetarische gerechten, hadden de deelnemers vrije tijd om te wandelen, te lezen of gewoon te rusten.

En ‘s avonds werd afgesloten met een sessie yoga of meditatie. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Niets moet, alles mag.

Herboren

Linda en Anita voelden zich na de eerste dag al herboren. De combinatie van fysieke activiteit, diepe meditatie en de vreedzame omgeving deed wonderen voor hun welzijn.

‘s Avonds zaten ze samen bij een kampvuur, waar ze hun ervaringen deelden met de andere deelnemers en luisterden naar de geluiden van de natuur.

Nieuwe energie

Tegen het einde van het week waren Linda en Anita het erover eens dat dit een van de beste beslissingen was die ze ooit hadden genomen. Ze keerden terug naar huis met hernieuwde energie, een diep gevoel van vrede en een belofte aan zichzelf om vaker de tijd te nemen voor zelfzorg en reflectie.

Terwijl ze terugreden naar de stad, spraken ze al over hun volgende reis. Ze wisten dat dit slechts het begin was van vele spirituele avonturen samen.

Boek een Retreat als je wil ontspannen

Ben jij ook zo aan ontspanning toe? Kom dan helemaal tot rust met een yoga retreat in de omgeving van Valencia of Castellon. Na deze week kan je er echt weer een tijdje tegenaan.